dinsdag 4 december 2012

Berichtje uit Bali

Hallo iedereen,
Hier weer eens wat nieuws uit Bali, alhoewel ik niet veel te vertellen heb, alles is nog steeds goed hier, soms eens een buitje in de namiddag en dat is in tegenstelling tot Belgiƫ erg welkom waar het deze dagen gesneeuwd heeft.
Je komt hier ook allerlei mensen tegen, zo waren we enkele dagen geleden in het centrum gaan eten zegt ineens iemand zijn jullie niet van Antwerpen, geraken we aan de praat en Robert en ik denken die gast komt ons zo bekend voor, ineens zei hij de Mertens!!
Hij werkte jaren geleden samen met onze Rudy & Frank in een bakkerij, ze zijn ook op samen op stap geweest samen, hij vertelde wat ze zoal hadden uitgestoken, de volgende dag zijn we samen gaan eten en had onze Frank al wat verteld van wat hij had uitgestoken , ik had de Ipad meegenomen want hij vroeg of we geen foto' s hadden van hun, ook ons Pascale kende hij dus we hebben wat afgelachen die avond.
Onze massage dame Iluh was in verwachting, ze heeft verleden woensdag de laatste massage gegeven en de volgende dag had ze rugpijn even naar de verpleegster oep en de baby was er snel, dit was haar derde jongen, ze had gehoopt op een meisje maar de jongen is ook heel erg welkom.
In de namiddag zit Robert gewoonlijk hier aan het strand bij wat vrouwen te praten, het was heel gemakkelijk het te vinden zegden waar Iluh woonde, maar ja dat kennen we al, dus we hadden met een andere Iluh afgesproken om op kraambezoek te gaan.
Wat een lief babytje is het met een trotse moeder, we kregen koffie en pisang goreng aangeboden, we hebben een envelopje met wat rupiah's gegeven zo kan ze kopen wat ze wil.
Nadien moesten we nog langs een andere dame waar Robert ook altijd bij zit aan het strand, daar kregen we thee en koekjes aangeboden, ze heeft een kleine warung daar, ik noemde het Toko maar haar man verbeterde me en zij het is een warung.
Wel ik dacht een warung is zoals een eethuisje, maar maakt niet uit het was er gezellig, ik denk dat ze die dag meer verkocht heeft dan andere dagen want iedereen kwam naar de blanke mensen zien, plotseling stonden daar wel 20 kinderen naar ons te zien, het was daar zoals jaren geleden in Sumatra.
Morgen gaan we op stap naar Ubud Mas, eens kijken of we daar een mooie salontafel en bankje vinden of desnoods een foto ervan maken en hier laten maken, het zou zo'n 2 maanden duren eer het in Belgiƫ aankomt en we zijn nog 3 maanden hier dus dat zou nog moeten lukken.
Ubud Mas is gekend voor zijn houtsnijwerk, overal zie je de mannen bezig met figuren uit te snijden om er prachtige beelden van te maken het zijn echte kunstenaars.
Deze keer een kort verslagje, hopelijk volgende week weer een langer
 Groetjes Rita & Robert

2 opmerkingen:

  1. Ja Rita met zo'n lui leventje valt er niet altijd heel veel te vertellen he maar we waren toch weer even op Bali door je verslag.
    Lekker door gaan met genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi daar in Thailand,
    Ja als je hier aan de pool bent het meeste van de dag valt er niet veel te vertellen en natuurlijk gaan we door met genieten zoals jullie hoor.
    Gr Rita & Robert

    BeantwoordenVerwijderen