dinsdag 2 oktober 2012

Berichtje week 3 in Bali

Hallo iedereen,
Er is weeral een week voorbij, dus tijd om weer een berichtje op onze blog te schrijven, dat het nog steeds genieten is moet ik jullie niet vertellen zeker.
De drukte in het hotel gaat op en af, al een paar dagen helemaal volzet, daarna weer wat kamers vrij maar nooit lang, het hotel is heel goed bekend bij iedereen merken we wel, des te beter anders kan het niet blijven duren natuurlijk.
Nog altijd geen regen gezien hier op andere plaatsen op Bali heeft al wel een beetje geregend.
Woensdag avond waren we door Lucie en Arnold uitgenodigd om kreeft te eten in het hotel hier, Arik heeft voor de kreeft gezorgd, we wisten niet wat we hier van kreeft konden verwachten, Arik kwam met de kreeft langs en het zag er allemaal goed uit.
Tegen 18.30 waren we in het restaurant, Suzie en Irene nog een Australische dame, Lucie en Arnold en wij, eerst een heel lekkere cocktail Melamun en toen kwam de kreeft, die was lekker, om je vingers af te likken.
Lucie zei tegen Robert neem jij die grote maar, dat liet hij zich geen 2 keer zeggen, er was ook een soort platte kreeft hun noemen dat Bugs, een lekkere looksaus erbij en smullen maar.
De volgende dag waren rustig, zaterdag zijn we dan afscheid gaan nemen van Lucie & Harold waar ze verbleven, samen geluncht, lekker sesam brood met zuurkool en braadworsten, dat heeft ons heel goed gesmaakt.
Zondag was er aan het strand hier een ceremonie aan de zee, dit wordt overal gevierd vertelde ze ons om de geesten gunstig te stemmen, elk gehucht heeft een organisatie van de bootjes die s' morgens naar de dolfijnen gaan zien, ook de vrouwen en mannen die iets verkopen aan het strand waren er, dus veel bekenden voor ons.
Er werd gezegd dat het om 15.00 zo beginnen, of wel zal het 18.00 uur zijn of anders is het al gedaan, wij erheen, ik heb voor alle zekerheid mijn sarong maar meegenomen, toen we eraan kwamen was het nog niet bezig, toch maar mijn sarong aangedaan was ik mijn slendang vergeten, Ketut heeft er ééntje gegeven dus was weer al in orde.
We kregen al direct een doosje met wat snackjes en drinken, er waren weer mooie offergaven's gemaakt door de dames, alles werd op de tafel geplaatst.
Na het gebed en zegeningen gingen ze allen in de bootjes de zee op, ik ben wijselijk niet meegegaan want zo snel kan ik niet in dat bootje zeker niet met die sarong aan, er moesten toch ook foto's gemaakt worden !!!
Zelfs heel het gamelan orkest ging in een bootje en ze bleven maar spelen, na een kwartier kwamen ze terug naar de kant, ze hadden allemaal water bij van de zee in flesjes en bussen, dat wordt dan weer gebruikt om hun waren en offergaven te zegenen.
Verleden jaar zijn we niet gaan zien naar deze ceremonie, nu vertelde ze ons dat het dit keer mooier was dan verleden jaar, toen zijn ze niet met de bootjes weg gevaren.
Nadien nog wat blijven kletsen met de dames, we kregen weer van iedereen fruit en cakejes, ook heeft Robert nog Lawar gegeten, maar hij heeft gevraagd om het eens te bakken dan is het zoals onze beuling.
Maandag weer een heel goede massage gehad van Iluh dus we kunnen er weeral een weekje tegen.
Tot volgende week
Gr Rita & Robert
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten