woensdag 24 oktober 2012

Berichtje uit Bali

Hallo iedereen,
Voor diegene die ongerust waren omdat er geen berichtje kwam om de blog, alles nog steeds ok hier, we hebben het wat rustig aangedaan want nu is onze vriendin Fabienne hier en ja dan is de rust gedaan toch voor een maandje, grapje hoor, het was een rustige week dus veel viel er niet te schrijven.
Ik wil jullie nu echt niet jaloers maken met mijn berichtjes we zitten aan en in het zwembad heel de dag!!!!
Maar nu werd het toch weer eens tijd om het thuisfront effe iets te laten weten.

Een paar weken geleden zijn we naar Singaraja gereden om stof te gaan kopen om shorten te laten maken, diegene die ik bij had zijn iets te klein, nu niet dat ik zoveel ben bijgekomen hier want ze waren al wat aan de smalle kant thuis.
Nadien even bij Pak Durpa langs gegaan en alles was nog in orde daar, ook het kleinkindje gezien van hun, 3 weken oud.
Weer eens bij Warung 88 gaan eten, we hadden babi kecap besteld en lekker dat dat was om duimen en vingers af te likken, nadien nog een lekker ijsje en weer huiswaarts nadien.
We hebben ook onze eerste Banoffepie weer eens gaan eten, en hij is nog steeds lekker, misschien de shorten nog een maatje groter laten maken !!!!!
Donderdag is Fabienne aangekomen was weer fijn haar terug te zien, rustig is het nu niet meer zei Robert met twee vrouwen die niets doen dan kwetteren, hij gaat in de voormiddag naar het centrum en in de namiddag hier aan het strand kletsen met de vrouwen, en wij zouden dat dan niet mogen doen hahaha.
Dit weekend was er in het centrum "Lovina festival " allerlei dansen en handwerk tentoonstellingen, ook hotels werden er aangeprezen, dit om het toerisme te promoten in Noord Bali, " Lovina for all & All for Lovina was de slogan.
Dus wij er zaterdag er naar toe het zou om 17 uur beginnen, we hebben eerst wat foto's genomen daarna afgezakt naar het podium waar ook een plaats was met allemaal stoelen voor de genodigden, we stonden even te kijken en een dame wees ons twee plaatsen aan op de tweede rij, dus gaan zitten kregen we nog een doosje met snackjes.
Op de voorste rij was er nog een plaats vrij, vroeg in mijn beste Indonesisch of ik daar mocht gaan zitten, boleh was het antwoord dus ik op de eerste rij, het leven is aan de durvers nietwaar.
Nooit meegemaakt hier, het begon stipt om 17.00 uur met verschillende Baleganjur, dit is een mobiele groep muzikanten met cymbalen en drums, prachtige Gebogan parade, dit zijn de vrouwen met de hoge offeringen op hun hoofd met fruit, bloemen, rijst en cakjes die je bij de ceremonies ook altijd ziet.
De Gong Kebyar bracht een " Ki Barak Panji Sakti dans.
Verschillende dorpen waren vertegenwoordigd, wat een pracht was dit allemaal, natuurlijk ook verschillende toespraken.
We hebben veel bekende gezien en plotseling kwam er een danser naar ons en vroeg aan Robert zijn jullie niet van Belgiƫ, we legden direct de link met Eka en Maarten van bij Pak Durpa en ja we hadden gelijk, hij kende ons van daar, dus ik samen met hem op de foto.
Zondag zijn we niet geweest maar maandag is Fabienne te voet gegaan, wij op de motor, er zou een dans voorstelling beginnen om 11.00, ja dat werd dan wel bijna 12.00, ook was er zoals gewoonlijk Joged, een dans waar de dames iemand uit het publiek gaan halen, Robert werd ook gevraagd omdat sommige mensen Robert riepen, hij vind dit wel fijn, Fabienne en ik zo niet, dus hij moest nadien nog eens mee doen.
We hebben er een Ladies Day van gemaakt Robert ging terug naar het hotel zwemmen, wij zijn beide lekker gaan lunchen en daarna wat gaan uitwaaien aan het strand met een drankje tot het tijd was. Rond 17.00 uur zou de sluiting ceremonie beginnen, we wilde wel op tijd er zijn zodat we vooraan konden zitten
In de namiddag was er een kussengevecht op een balk in het water en ook eendjes vangen, niet zoals op de kermis bij ons maar letterlijk, de eendjes werden in de zee losgelaten en de kinderen erachter aan, nadien kregen ze vouchers voor restaurants en spa's.
Bij het begin van het avond programma zijn we netjes op de tweede rij gaan zitten want de eerste was voorbehouden voor de genodigden, maar eens de voorstelling al even bezig was zijn we toch maar op de eerste rij gaan zitten toen er toch niemand meer kwam.
Er werden prachtige dansen gebracht, een combinatie van reggae en gamelan, ook sommige dansen hadden een ander tintje wat toch ook heel mooi was.
Nadien was er nog een schouwspel voor de lokalen mensen op het strand, ik ben even gaan zien maar vond het een beetje eng tussen al de mensen, soms gingen ze allen achteruit en als er iemand zou vallen worden ze vertrappeld dus ben maar snel terug gegaan, Fabienne ging weer te voet en wij gingen nog even rond en zagen Tiny en Henk zitten dus wij er nog even bij, Robert heeft nog wat te eten gehaald, daarna huiswaarts, Fabienne en Robert zijn nog gaan zwemmen, ik ben maar onder de douche gegaan.
Het waren heel mooie dagen, we hebben ervan genoten, sommige foto's zijn niet zo mooi, de achtergrond leent zich soms niet zo goed voor de foto's maar zo hebben jullie toch een idee er van.
Gisteren heel de dag aan het zwembad verbleven, ben in twee boeken aan het lezen, op de Ipad de " Davinci code " spannend boek en op de e-reader, "vijftig tinten grijs " !!!! ik hoor jullie al denken, ben er zelfs bij in slaap gevallen dus dan weten jullie het wel !!!
Nu wordt het nog plannen om enkele uitstappen samen met Fabienne te doen de volgende weken, dan komen er weer mooi foto's hoop ik.
Groetjes Rita & Robert

2 opmerkingen:

  1. wat een leuk verhaal weer, en iedere keer is er toch weer een verrassing voor jullie he want ik begrijp dat jullie deze ceremonie of feest ook nog niet meegemaakt hadden, was weer een gelegenheid om mooie foto's te maken. Hoeveel van die ceremonies hebben ze nog voor jullie verborgen gehouden denk je.
    Veel plezier verder voor ons nog 28 dagen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Marian & Henk,
    Dit was de eerste keer en de nieuwe Bupati wil Noord Bali promoten daarom dit festival, verleden jaar was het Sail Indonesia, het was de moeite waard.
    Morgen gaan we op vakantie hahaha, naar midden Bali, dus daarna komen er weer mooie foto's.
    Het begint goed af te tellen voor jullie en dan is het voor jullie 4 maanden genieten.
    Gr R & R

    BeantwoordenVerwijderen